0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Protocolul HTTP 2.0. In curand vom naviga mult mai rapid pe internet, cu aceeasi viteza. Ce avantaje are

Sep
24
2015

http2-banner-0614

Internetul se schimba sub ochii nostri. Site-urile cu poze, filme sau jocuri trec la o noua tehnologie, care le face mult mai usor de accesat.

HTTP 2.0 este cel mai important update pentru protocolul de internet pe care il folosim fara sa ne dam seama. Este bucata aceea de teava imaginara care face legatura intre calculatorul, telefonul sau tableta ta, ori televizorul si serverul care gazduieste ceea ce tu ii ceri. Muzica, filme, fotografii, text… etc.

De fiecare data cand browserul tau cere o imagine ca sa incarce, news-feedul de pe Facebook trimite o solicitare, serverul raspunde trimitand imaginea inapoi, pe aceeasi linie. Si tot face asta cu fiecare mica informatie. Atat de multe incat la un moment dat, teava imaginara se umple… Asta face ca uneori, anumite site-uri sa se incarce greu.

HTTP 2.0 promite sa rezolve asta. Anul acesta s-a definitivat standardul pentru HTTP 2.0, iar acum sunt peste 1% din site-uri care functioneaza cu asa ceva.

Ce veti observa este ca site-urile se vor incarca mult mai repede. Si e nevoie de asta, pentru ca site-urile web s-au schimbat foarte mult pentru un standard care a intrat in vigoare in 1999 (http 1.1).

Majoritatea browserelor suporta deja HTTP 2.0… Un alt aspect important este ca HTTP2.0 va putea folosi metode mai bune pentru criptare. Adica datele noastre bancare vor fi si mai in siguranta ca pana acum. Si nu numai.

© Net-Conect.ro