0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Raportul Cisco de securitate pentru 2014

Mar
21
2014

cisco-security

Raportul Cisco de securitate, ajuns anul acesta la a șaptea ediție, prezintă cele mai importante tendințe din domeniul securității cibernetice și oferă recomandări companiilor despre cum își pot proteja mai bine sistemele, aplicațiile și rețelele.

Principalele rezultate ale studiului:

  • Complexitate crescută a amenințărilor și soluțiilor. În contextul creșterii rapide a adopției de dispozitive mobile și soluții cloud computing, scenariile de atac informatic au cunoscut un nivel fără precedent. Noi clase de dispozitive și noi arhitecturi au oferit atacatorilor oportunități de a exploata vulnerabilități neanticipate până atunci și resurse protejate în mod inadecvat.

  • Infractorii cibernetici au constatat că exploatarea infrastructurii de Internet produce beneficii mult mai mari decât atacurile având ca obiectiv câștigarea accesului la computere și dispozitive individuale. Aceste atacuri scalate la nivel de infrastructură încearcă să obțină acces la servere de hosting pe web, nameservere și centre de date poziționate strategic – cu scopul proliferării atacurilor corelate la resursele individuale deservite de acestea.
  • Numărul total de vulnerabilități și amenințări a atins cel mai înalt nivel din mai 2000 încoace, când a fost realizat primul raport de acest gen. Până în luna octombrie a anului trecut, numărul total de alerte de securitate a crescut cu 14% față de perioada similară a anului precedent.
  • Java rămâne limbajul de programare preferat de criminalii cibernetici. Potrivit datelor Sourcefire, companie achiziționată de Cisco anul trecut, exploit-urile Java reprezintă 91% din Indicatorii de Compromis.
  • 99% din malware-ul pe mobil targetează dispozitivele Android. Cu un procent de 43.8%, Andr/Qdplugin-A a fost cel mai răspândit malware, mai ales prin copii ale unor aplicații legitime, distribuite în magazine de aplicații neoficiale.

Pentru a va proteja eficient impotriva de atacurile virusilor, troienilor sau altor tipuri de malware precum si pentru a va securiza tranzactiile in mediul online, NET-Conect va propune solutii antivirus licentiate din gama Kaspersky Antivirus sau Kaspersky Internet Security.

© Net-Conect.ro