0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Skype – apeluri video şi de voce direct din web browser

Nov
17
2014

Microsoft simplifică modul în care folosim serviciile Skype. Accesibilă direct din web browser, noua aplicaţie Skype for Web nu necesită instalare şi poate fi utilizată imediat, de pe aproape orice dispozitiv cu acces la internet.

Aflată încă în stadiu Beta, Skype for Web necesită instalarea unei componente plugin, însă versiunea finalizată va putea funcţiona fără alte extensii ajutătoare din orice web browser.

Pentru a folosi Skype for Web Beta este necesară autentificarea în contul de utilizator vizitând website-ul Skype. Utilizatorii selectaţi pentru includerea în programul de testare vor putea accesa funcţia chat şi lista de contacte de pe orice computer, iniţiind apeluri video şi de voce cu doar câteva click-uri.

 

Skype for Web Beta - apeluri video şi de voce direct din web browser

 

În urmă cu doar câteva zile Microsoft a dezvăluit şi că aplicaţia Lync destinată utilizatorilor din mediul de afaceri urmează să fie redenumită în Skype for Business, însă fără a menţiona dacă va exista şi versiune a acesteia accesibilă din web browser.

Momentan, aplicaţia Skype for Web Beta este funcţională doar cu Internet Explorer (începând cu versiunea IE10), respectiv ultima versiune Firefox şi Chrome.

© Net-Conect.ro