0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Toate cele trei miliarde de conturi Yahoo! au fost compromise

Oct
5
2017

Atacurile din urmă cu patru ani asupra serviciilor Yahoo! se dovedesc a fi mai grave decât se credea iniţial. După ce compania a dezvăluit că peste un miliard de conturi au fost afectate, Oath Inc., noul proprietar al serviciilor Yahoo!, şi divizie a operatorului Verizion confirmă astăzi însă că toate cele trei miliarde de conturi au fost compromise în 2013.

Dacă aveţi un cont Yahoo! de dinainte de 2013, acesta a fost aproape sigur afectat de acest hack, toate informaţiile ataşate de acesta putând fi accesate de către cei care au pătruns în sistemul companiei. În ultimii câţiva ani, Yahoo! a implementat noi măsuri de securitate, precum autentificarea prin intermediul unei aplicaţii pentru mobil, fiind acum practic imposibil să accesezi contul altfel, chiar dacă parola nu a fost schimbată între timp.

Noile informaţii au fost descoperite în urma unei analize mai detaliată a datelor, care a avut loc după ce Yahoo! a fost preluat de către Verizon, la începutul acestui an. Cu toate acestea, dovezile disponibile sugerează că detalii precum parolele, informaţii despre conturile bancare sau card-urile de credit ataşate de cont, nu au putut fi accesate de hackeri dar cu toate acestea toți utilizatorii serviciilor Yahoo ar trebui sa-și schimbe parolele.

Având în vedere că este a doua sau a treia oară când Yahoo! oferă noi informaţii, este posibil să aflăm în viitor şi alte veşti proaste despre această întâmplare.

© Net-Conect.ro