0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Top 10 funcții noi introduse odată cu Windows 10 Creators Update

May
25
2017

Trecând peste cele câteva funcții noi introduse în ultimii doi ani în Windows 10, noul Creators Update incorporează cel mai mare set de schimbări în Windows de la lansarea sa oficială pe 29 iulie 2015. Cele mai multe dintre ele sunt mărunte dar relevante. Celelalte sunt mari și utile. Sunt incluse schimbări de interfață semnificative, un grad sporit de flexibilitate estetică și, nu în ultimul rând, modificări în Microsoft Edge sau Videos. Paint 3D este o aplicație complet nouă care merită încercată de creatorii de conținut 3D.

hide-apps-list-start-menu Windows 10

Poți ascunde lista de aplicații în Windows 10 Creators Update

Microsoft a modificat radical meniul de Start în Windows 8, dar a făcut câțiva pași în direcția bună cu lansarea Windows 10. Odată cu Windows 10 Creators Update, aveți și mai multă flexibilitate din acest punct de vedere. De acum, puteți pune icoanele aplicațiilor instalate în foldere și puteți ascunde lista clasică de aplicații. Este suficient să faceți click pe Start și să tastați Hide app list in Start Menu. După primele caractere, faceți click pe primul rezultat și activați Hide app list in Start menu. Pentru a organiza tile-urile în directoare, țineți apăsat pe oricare dintre ele și repoziționați-le peste unele extistente.

night shift luminnight-light

Controlul luminii albastre este inclus în Windows 10 Creators Update

În ultimii ani, au apărut tot mai multe rapoarte ce confirmă efectele negative asupra calității somnului a temperaturii culorilor la care vă expuneți. Ideal ar fi ca înainte de apusul soarelui să interacționați cu gadgeturi a cărot ecran emite o culoare rece/albastră, în timp ce seara și pe parcursul nopții sunt de preferat panourile luminate cald cu lumină galbenă. Pentru a nu apela la aplicații terțe în acest scop, Microsoft a introdus un switch în Settings intitulat Night Light sau Blue Light. Aceasta poate fi activat automat în funcție de momentul zilei în care a răsărit sau a apus soarele. După activare, ar trebui să puteți adormi mai ușor seara.

dynamic-lockCu Dynamic Lock îți blochezi sistemul automat când pleci de lângă el

Dacă lucrați cu date sensibile și nu vă obișnuiți să blocați PC-ul când plecați câteva minute de lângă el, Dynamic Lock automatizează acest proces. Este suficient să vă împerecheați smartphone-ul sau ceasul inteligent prin Bluetooth cu laptopul sau desktopul cu Windows 10 Creators Update. În momentul în care ați ieșit din raza de acțiune a Bluetooth de aproximativ 10 metri, sistemul se va bloca automat și va fi necesară reintroducerea parolei de autentificare. Pentru a activa această funcție, este suficient să faceți click pe Start, să tastați Dynamick Lock, să faceți click pe primul rezultat și să bifați respectiva funcție la fel ca în captura de ecran de mai sus. Din păcate, atunci când reveniți lângă computer, acesta nu se deblochează automat și trebuie să tastați din nou parola de autentificare.

Windows 10 teme color-picker

Windows 10 Creators Update devine mult mai colorat

Amatorii de culori își vor putea alege mult mai multe teme odată cu noua actualizare. Nu mai sunteți limitați doar la o temă deschisă și una întunecată. Posibilitățile sunt nelimitate. Este suficient să scrieți Themes în bara de Start, să alegeți primul rezultat și, folosind butonul Color, să modificați tonul general al interfeți de Windows. În plus, nuanțele pot fi definite și prin HEX sau RGB, nu doar folosind clasica pipetă. Apropo, negru este acum negru, nu mai sunteți obligați să vă rezumați la un gri închis specific temei Dark.

windows 10 curatenie storage-sense

Ștergerea fișierelor temporare este automată

O nouă funcție intitulată Storage Sense este introdusă în Windows 10 Creators Update. Aceasta este accesibilă în Settings la Storage sau direct din bara de Start tastând Storage Sense. Din momentul în care ați activat funcția din captura de mai sus, la intervale regulate de timp, este golit Recycle Bin, sunt șterse fișierele temporare din Windows și orice alte elemente inutile de pe hard disk. Algoritmul din spatele Storage Sense este foarte bine pus la punct și nu vă expune la riscul de a pierde lucruri utile.

Windows 10 creators update game-mode

Jocurile se mișcă mai bine cu Windows 10 Creators Update

Una dintre primele funcții din Creators Update care a ajuns online înainte de lansarea versiunii finale a acestei actualizări este Game Mode. Activabil din Settings la secțiunea Gaming sau direct din bara de Start, Game Mode este menit să concetreze toate resursele hardware pe un joc video în momentul în care îl porniți. Pretabil mai ales pentru laptopuri care vin la pachet cu diverși algoritmi de consum redus de energie, Game Mode lasă toate compromisurile de performanță deoparte pentru amatorii de gaming.

windows update

În sfârșit, pot fi amânate actualizările la Windows 10

Cele mai mari frustrări ale utilizatorilor de Windows 10 au gravitat în jurul sistemului absurd de agresiv prin care vă sunt servite actualizările. Nimeni nu-și dorește reporniri de sistem în mijlocul zilei sau în timpul serialului preferat. Odată cu Windows 10 Creators Update, opțiunile de amânare a actualizărilor au devenit mult mai bine puse la punct. După ce ați accesat Update Settings din meniul de Start, la secțiunea Advanced, puteți dezactiva update-urile până la 35 de zile fără nici un fel de probleme. După ce v-ați terminat treaba, puteți instala actualizările ce vă sunt servite și puteți dezactiva descărcarea și instalarea actualizărilor viitoare pentru alte 35 de zile. 

schedule-wifi-on-off

Conexiunea Wi-Fi poate funcționa după program

Orice sistem cu Windows 10 poate intra în mod avion. În acel moment, sunt dezactivate toate elemente de conectivitate wireless ale sistemului, Wi-Fi, Bluetooth și orice altceva. Windows 10 Creators Update duce conceptul de dezactivare a conecitivității la un alt nivel prin posibilitatea definirii unui program. Printr-un click în Systray, puteți dezactiva conectivitatea Wi-Fi pe parcursul unui zbor de 4 ore sau timp de 24 de ore, dacă vă aflați într-o situație în care folosiți o conexiune la internet de tip Ethernet și nu aveți nevoie de WiFi. 

block-non-windows-store-apps

Securitatea supremă – nu mai permiteți instalarea de aplicații terțe în noul Windows

Internetul a devenit un loc din ce în ce mai periculos în ultimii ani. Infecțiile cu malware, adware, ransomware și nu numai au explodat. Cu o singuă bifă la secțiunea App&Features din Settings, puteți opta pentru instalarea aplicațiilor exclusiv din Windows Store. Această măsură simplă are potențialul de a face mult mai ușoară viața celor care își petrec cea mai mare parte a timpului pe post de suport tehnic. În momentul în care un părinte sau un bunic nu mai poate instala decât aplicații verificate și limitate din Windows Store, puteți sta liniștiți că-și va infecta sistemul mult mai rar. În plus, imediat puteți afla adevărata cauză a unei eventuale probleme și o puteți remedia.

pip windows 10 creators update

Picture-in-picture inclus în Windows 10 Creators Update

Redarea filmelor într-o ramă discretă se poate materializa în câteva momente printr-un click . Folosind aplicația nativă Videos inclusă în Windows 10, după cea mai recentă actualizare, puteți vedea clipuri noi în format always on top. Similar cu formatul picture în picture pe care îl întâlnim de mulți ani la smart TV-uri, această funcție vă ajută să lucrați cu ușurință la un proiect, în timp ce serialul preferat este redat într-o fereastră în colțul ecranului. În mod evident, acea fereastră poate fi redimensionată cu ușurință.

Microsft Edge revine în centrul atenției

Oficialii gigantului din Cupertino nu și-au pierdut încrederea în Edge, chiar dacă are o cotă de piață înfimă în comparație cu Chrome sau Firefox. Din acest motiv, browserul Microsoft a devenit mult mai bun prin Creators Update. Acesta poate fi folosit pentru lectura de cărți în format electronic, ținând loc de Adobe Digital Editions. Prin intermediul câtorva butoane noi în colțul din dreapta sus al interfeței standard pentru Edge, aveți posibiltiatea să parcați tab-uri pe care nu le mai folosiți în viitorul apropiat. Conceptul este apropiat de bookmark-urile clasice, dar în cazul tab-urilor set aside, e mult mai ușor să vezi informațiile incluse în respectivele pagini web suspendate în urmă cu ceva timp.

© Net-Conect.ro