0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Ultimul atac al hackerilor asupra Facebook: 29 de milioane de conturi au fost afectate

Oct
26
2018

O bresa de securitate descoperita in luna septembrie in structura retelei de socializare Facebook a permis piratilor cibernetici sa acceseze date personale provenind de la 29 de milioane de utilizatori, au anuntat vineri reprezentantii companiei americane intr-un comunicat, revizuind in scadere numarul prezumtiv al conturilor compromise.

Facebook a precizat ca numele si listele de contacte provenind de la 15 milioane de persoane au fost compromise in timpul acelui atac cibernetic si ca alte detalii suplimentare provenind de la 14 milioane de utilizatori au fost, de asemenea, accesate de piratii online. Initial, Facebook a anuntat pe 28 septembrie ca 50 de milioane de conturi au fost compromise.

Pentru toate cele 29 de milioane de conturi piratate, hackerii – a caror identitate si origine nu au fost dezvaluite pentru moment – au accesat informatii precum numele de utilizator, adresele e-mail si/sau numerele de telefon ale utilizatorilor, daca acestea erau mentionate.

“Recolta” de informatii sustrase a fost mult mai bogata – si, potential, mai daunatoare – in cazul altor 14 milioane de conturi.

In acest caz, pe langa numele si listele de contacte ale utilizatorilor, piratii cibernetici au putut sa aiba acces la informatiile urmatoare: sexul utilizatorului, statutul marital, educatia primita, data nasterii, localitatea de rezidenta (daca era mentionata in profil), locul de munca ocupat, dar si paginile internet si persoanele urmarite pe Facebook de utilizatorii vizati de acest atac informatic.

Intr-un milion de cazuri, hackerii nu au putut sa acceseze nicio informatie.

Facebook a anuntat ca Politia federala americana isi continua ancheta demarata in acest caz si ca FBI a cerut reprezentatilor retelei de socializare sa nu faca dezvaluiri pe aceasta tema.

La sfarsitul lunii septembrie, compania americana a precizat ca piratii cibernetici au exploatat o vulnerabilitate din codul Facebook, ce a avut un impact asupra “View As”, o functie ce permite utilizatorului sa isi vada propriul profil ca si cum ar vizualiza contul altei persoane. Acea bresa a permis piratilor cibernetici sa fure codurile de acces (“tokens”) pe Facebook, pe care au putut, apoi, sa le foloseasca pentru a prelua controlul asupra conturilor utilizatorilor. Codurile de acces sunt echivalentul unor chei digitale, care ii mentin conectati pe utilizatori pe Facebook, pentru ca ei sa nu mai fie nevoiti sa isi reintroduca parolele de fiecare data cand vor sa foloseasca aplicatia.

Potrivit DPA, aproximativ 90 de milioane de utilizatori si-au resetat apoi codurile de acces pe Facebook in urma anuntului facut de compania americana referitor la acel atac cibernetic.

In comunicatul de vineri, Facebook a precizat ca atacul informatic nu a inclus retelele Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus, Workplace, paginile Facebook, platile online si aplicatiile si reclamele publicate de terti pe aceasta retea de socializare.

 

Kaspersky Lab este cea mai buna solutie de securitate informatica, la nivel mondial. Alegeti solutiile de top Kaspersky  pe care NET-Conect Technologies vi le poate pune la dispozitie.

© Net-Conect.ro