0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Un atact cibernetic de amploare poate face la fel de multe pagube ca un uragan

Dec
21
2018

Costul total al unui singur atac cibernetic de amploare, care sa devoaleze datele salvate in cloud de marile companii, ar depasi 50 de miliarde de dolari.

Pierderile ar echivala cu daunele produse de uraganul Sandy, in 2012, sustin expertii in asigurari.

 

 

Amenintarea reprezentata de atacurile cibernetice este din ce in ce mai pregnanta, iar economia globala se va confrunta cu riscuri majore in urmatorul deceniu, iar aceste pericole ascunse cresc si costurile de asigurare pentru firme.

Spargerea sistemelor de securitate pentru un singur furnizor de servicii de stocare date in cloud ar putea provoca pagube de 53 miliarde dolari, au apreciat expertii in securitate.

Cifra reprezinta doar o medie, pierderile reale putand oscila intre 15,1 si 121,4 miliarde de dolari, totul depinzand de cat de multe date au salvat comapniile intr-un singur sistem cloud sau cat de mult reusesc hackerii sa pastreze controlul asupra acestora.

Al doilea mare risc reprezentat de atacurile cibernetice tot mai frecvente este perturbarea operatiunilor curente ale companiilor din diverse industrii, prin simpla virusare a sistemelor de operare instalate pe calculatoarele acestora, media pierderilor fiind estimata la 28,7 miliarde de dolari.

Daunele ar putea fi resimtite si mai drastic de companiile care nu detin polite de asigurare pentru astfel de pericole, adaugand inca 45 de miliarde de dolari la costuri in cazul spargerii sistemelor de securitate ale unei baze de date salvata in cloud sau 26 de miliarde de dolari pentru un atac cibernetic in masa.

“La fel ca unele dintre cele mai puternice dezastre naturale, atacurile cibernetice pot avea un impact sever asupra economiilor si afacerilor”.

In luna iunie, un atac cibernetic global a debutat in Rusia si Ucraina, afectand apoi diverse companii din Europa si SUA. Printre victime s-au numarat gigantul farmaceutic Merck, compania energetica Rosneft, francezii de la Saint-Gobain si publicitarii britanici de la WPP.

Protejati-va datele atat pe smartphone cat si pe PC sau laptop!

 

Kaspersky Lab este cea mai buna solutie de securitate informatica, la nivel mondial. Alegeti solutiile de top Kaspersky  pe care NET-Conect Technologies vi le poate pune la dispozitie.

© Net-Conect.ro