0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Utilizatorii de Windows 7, notificați că nu vor primi actualizări din 14 ianuarie 2020

Dec
5
2019

Cele mai mari drame individuale și colective au avut loc odată cu retragerea lui Windows XP de pe piață, eveniment urmat de renunțarea la suportul pentru sistemul respectiv. Asta nu-i împiedică pe mulți să folosească în continuare XP, care a reușit să se afirme ca cel mai îndrăgit sistem de operare pentru calculatoare.

Și pentru Windows 7 se apropie finalul vieții. După Vista, pe care mulți nici măcar nu se sinchisesc să-l ia în calcul, a apărut numărul 7, un sistem care a devenit destul de popular de-a lungul anilor. A fost un succes, suficient cât să-i facă pe oameni să nu renunțe la el, chiar dacă apăruse Windows 8. Acum, însă, e deja destul de învechit.

Pe măsură ce perioada de suport gratuit pentru Windows 7 se apropie de sfârșit, cei de la Microsoft sunt deciși să ia unele măsuri prin care să îi avertizeze pe utilizatori de acest lucru. Una dintre acestea este trimiterea unor notificări de tip pop-up tuturor celor care folosesc sistemul de operare, pentru a-i anunța că Windows 7 va înceta să primească actualizări de securitate începând cu data de 14 ianuarie 2020. După această dată, sistemul de operare va intra în modul de mentenanță.

 

Astfel, de luna viitoare, utilizatorii vor începe să primească o notificare prin care să fie anunțați de iminența întreruperii actualizărilor de securitate odată cu începerea anului următor, Microsoft încurajându-i să facă trecerea către Windows 10. Microsoft promite că mesajul va apărea doar de câteva ori în cursul lui 2019, dar că utilizatorii vor avea din start opțiunea de a selecta să nu fie notificați din nou.

Pentru companiile care aveau în plan să utilizeze Windows 7 dincolo de data limită de 14 ianuarie 2020, Microsoft va oferi sprijin contra cost pentru o perioadă de până la trei ani, prin noul sistem extins de actualizare a securității. Această formă de suport va avea o structură de preț care implică dublarea costurilor în fiecare an.

 

© Net-Conect.ro