Cel mai mare impediment in adoptarea smartwatch-urilor este, pentru multi, designul acestora. Niciun producator nu a reusit pana acum sa-i multumeasca pe cei care considera ceasul si un accesoriu ”fashion”, nu apreciaza doar utilitatea lui. Motorola se apropiase cel mai mult, cu Moto 360, dar acum avem cu adevarat un smartwatch care si arata ca un ceas.

Surprinzator poate, la origine se afla gigantul IT HP, in parteneriat cu designerul Michael Bastian. Ceasul se numeste MB Chronowing si a fost prezentat oficial. ”Am vrut sa creez un device care sa arate ca un ceas cool in primul si in primul rand. Pentru mine asta a insemnat cateva lucruri din start: sa fie rotund, o portiune care sa arate ca un ceas analogic cu brate, curele interschimbabile”, a explicat Bastian.

Designerul a eliminat cateva lucruri, considerand ca ceasul trebuie sa fie complementar telefonului, nu sa-l inlocuiasca. Include totusi suficiente functii de smartwach, prezentate ca ”engineered by Hewlett-Packard”, printre care notificari de email, SMS-uri si ale aplicatiilor, plus notificari de vreme, sport sau bursa.

Display-ul este un LCD monocrom non touch. Controlul se face prin cele trei butoane laterale, inclusiv pentru player-ul audio al telefonului. In plus, pentru nostalgici, ceasul are si iluminare.

Vestea buna este ca smartwatch e compatibil atat cu Android, cat si cu iOS. Mai mult, renuntarea la anumite facilitati face ca bateria sa tina pana la sapte zile!

Exista doua versiuni de baza, fiecare cu pretul ei: versiunea standard, avand curea de piele, cauciuc sau plastic, costa 349 de dolari in SUA, iar editia limitata, cu ecran din safir si piele de crocodil costa 649 de dolari. Ambele sunt disponibile din 7 noiembrie.

sursa