0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Web browserul Firefox va permite schimburi de fişiere prin download-uri care se autodistrug după prima accesare

Aug
10
2017

Problema schimburilor de fişiere realizate folosind infrastructura serviciilor de stocare cloud este că datele găzduite în spaţiul cloud nu dispar pur şi simplu după ce destinatarul le-a transferat în memoria propriului dispozitiv, lăsând posibilitatea ca alte persoane rău intenţionate să le obţină mai târziu.


Mozilla speră să rezolve problema schimburilor de fişiere sensibile integrând în browserul Firefox opţiunea pentru distribuirea de fişiere care nu pot fi descărcate decât o singură dată, după care sunt înlăturare definitiv de pe serverul aflat la distanţă folosind un procedeu de ştergere securizată.

Funcţia aflată deocamdată la stadiul de experiment este limitată la încărcarea unui singur fişier, pentru care este creat un link public valabil la o singură accesare. Pentru mai multă siguranţă, transferul fişierelor este asigurat în mod criptat, evitând astfel interceptarea neautorizată a conexiunii. Singurul avantaj, comparat transferului direct de fişiere între utilizatori, este că download-ul de până la 1GB poate fi iniţiat mai târziu, chiar dacă expeditorul nu mai este online.

Tot la stadiu preliminar, Mozilla introduce şi funcţia Notes, care în viitor va permite păstrarea de notiţe în formă text care sunt sincronizate automat între dispozitivele conectate la acelaşi cont de utilizator Firefox. Un alt experiment este şi Voice Fill, o interfaţă cu comandă vocală pentru motoare de căutare.

© Net-Conect.ro