0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Windows 10 a fost instalat pe 400 de milioane de sisteme

Sep
28
2016

Windows 10 s-a bucurat de o adopţie rapidă în rândul utilizatorilor, în mare parte datorită upgrade-ului gratuit de la Windows 7 şi 8. Se pare însă că expirarea perioadei de upgrade afectează direct şi numărul de instalări, compania anunţând că a atins numărul de 400 milioane de computere care rulează noul sistem de operare Windows. Această veste vine la trei luni după atingerea recordului de 350 de milioane.

Iniţial, Microsoft a anunţat că se aşteaptă ca până în anul 2018 să existe cel puţin un miliard de sisteme bazate pe Windows 10 în toată lumea. Ulterior, compania a ajustat aceste proiecţii spunând că noul termen ar fi în cadrul „anului fiscal 2018”, care se închieie în luna martie a lui 2019. Se pare însă că nici acest termen nu va putea fi respectat, în condiţiile în care nu va exista o creştere mare în vânzările de PC-uri echipate cu Windows 10 sau în cumpărarea de licenţe pentru acest sistem de operare.

Proiecţiile iniţiale includeau şi dispozitive cu Windows Phone 10, o platformă care în ultimele câteva luni nu a mai primit foarte multă atenţie din partea Microsoft. În timp ce seria de smartphone-uri Lumia este pe cale de a fi „îngropată”, nu au apărut foarte multe informaţii pe canale neoficiale care să sugereze că aceasta va fi înlocuită cu altceva. Zvonurile mai vechi sugerau lansarea unei serii de smartphone-uri high-end sub brandul Surface, însă în ultima perioadă au apărut din ce în ce mai puţine informaţii despre astfel de dispozitive.

 

Microsoft Windows 10 este un sistem de operare de ultima ora lansat de Microsoft dar si cel mai bun, fiabil si complex de pana acum. Alegeti Sistemul de Operare Windows 10 dar si orice alt produs Microsoft (Windows 7, 8, 8.1, Pachete Office) pe care Net-Conect Technologies vi le poate pune la dispozitie.

© Net-Conect.ro