0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Windows 10 va permite controlarea PC-urilor folosind nimic altceva decât ochii. Iată cum funcţionează

Aug
10
2017

Microsoft a dezvăluit recent că va integra funcţie de monitorizare a mişcărilor ochilor în sistemul de operare Windows 10, ca metodă alternativă de navigare a interfeţei Windows şi interacţiune cu aplicaţiile instalate.

Funcţia numită Eye Control a fost adăugată deja unui build Windows 10 adresat celor înscrişi în programul de testare Windows Insider. Pentru a funcţiona, este necesar un PC echipat cu webcam compatibil Tobii Eye Tracker 4C şi versiunea US Engilsh a tastaturii Windows.

Pe scurt, sistemul emulează cursorul unui mouse ghidat de mişcările ochilor. Astfel, utilizatorii cu deficienţe locomotorii nu trebuie decât să privească litera reprezentată pe tastatura virtuală afişată pe ecran, confirmând selecţia prin clipiri ale ochilor. Pentru a simplifica tastarea este apelată funcţia de auto-predicţie a textului, oferind sugestii pentru introducerea următorului cuvânt.

Probabil, noua funcţie va fi parte din actualizarea Windows 10 Fall Creators Update, pregătită pentru începutul acestei toamne.

© Net-Conect.ro