0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Windows XP este vulnerabil!

May
13
2014

shutterstock_103378880-2

Odata cu incetarea suportului pentru sistemul de operare Windows XP au aparut si problemele. Acestea au fost legate de o vulnerabilitate care afecta versiunile de Internet Explorer compatibile cu Windows XP si care a necesitat interventia companiei Microsoft pentru rezolvarea ei, dupa ce, aceeasi companie a anuntat ca a intrerupt orice suport pentru Windows XP. Iata la ce riscuri se expun cei care continua cu vechiul sistem de operare:

1) tehnologiile de protectie din Windows XP sunt depasite:

“Windows XP a fost construit acum mai bine de 12 ani, si a fost gandit pentru a include tehnologii de securitate care erau invoative la momentul respectiv, si doar atunci. Ca exemplu Windows XP SP2 a fost lansat in 2004 si introducea Data Execution Prevention. Totusi, perspectiva atacurilor si amenintarilor virtuale s-a schimbat foarte mult de atunci, iar tehnologiile care erau competitive atunci, astazi sunt lucruri comune, depasite cu usurinta.” spune Microsoft.

2) chiar daca am avea cel mai bun antivirus instalat, sistemul de operare tot ar fi vulnerabil

Utilizatorii de Windows XP si alte sisteme de operare invechite sunt inca de parere, ca un antivirus actualizat sau un program de malware gratuit ii va ajuta sa faca fata unui posibil atac cibernetic. Aceste programe nu protejeaza decat in fata unui numar limitat de vulnerabilitati, si nu pot proteja in intregime sistemul de operare asa cum o face el insusi.

3) incompatibilitatea cu cele mai noi suite de programe

Majoritatea producatorilor de software vor incepe sa nu mai ofere suport pentru viitoarele versiuni ale software-urilor pe care le comercializeaza. Cel mai bun exemplu este chiar Microsoft, care nu mai ofera suport pentru versiunea 2013, a suitei Office. 

4) Noile tehnologii hardware si software nu mai sunt suportate

Sa recunoastem: calculatoarele pe care la avem deja cu Windows XP, nu se mai ridica nici macar la nivelul mediu al asteptarilor noastre. De cele mai multe ori, daca instalam un antivirus mai bun, sistemul se misca mult mai greu, iar lucrul cu mai multe aplicatii deschise simultan tinde sa ingreuneze si mai mult situatia. In ceea ce priveste achizitionarea unui sistem nou dar cu acelasi sistem de operare, constatam ca Windows XP ne trage in jos, iar productivitatea este afectata.

Sunt motive suficiente sa investim intr-un calculator nou si un sistem de operare stabil?

Noi credem ca da. Tocmai de aceea NET-Conect va sta la dispozitie pentru achizitionarea unui astfel de sistem si pentru migrarea datelor in siguranta de pe cel vechi.

Nu ezitati sa ne contactati!

© Net-Conect.ro