0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

YouTube mineaza criptomonede folosind sistemele utilizatorilor!

Oct
30
2018

 

Cu mult timp în urmă, au început să tot apară site-uri care folosesc PC-urile vizitatorilor pentru a mina criptomonede. De curand s-a descoperit un nou site care face același lucru, și anume YouTube.

Desigur, cei de la Google nu se puteau înjosi în halul ăsta și să profite de vizitatorii lor. Conform unor cercetători de la compania de securitate Kaspersky Lab, au fost introduse pe YouTube câteva reclame are abuzau de Google DoubleClick. În acest fel, cei care vedeau acele reclame erau folosiți pentru a mina criptomonede. Din fericire, numărul țărilor afectate este mic, fiind vorba doar de Franța, Japonia, Italia, Taiwan și Spania.

Se pare că această problemă a apărut atunci când un număr destul de mare de utilizatori au început să se plângă că antivirusul lor detectează un program care minează criptomonede pe YouTube.

Reclamele în cauză erau bazate pe două feluri de script Java. Primul script se folosea de codul JS de la Coinhive. Cel de-al doilea era un script privat, astfel părtașii scăpând de comisionul de 30% al celor de la Coinhive.

Procesoarele victimelor foloseau 80% din puterea lor pentru a mina moneda Monero.

 

Kaspersky Lab este cea mai buna solutie de securitate informatica, la nivel mondial. Alegeti solutiile de top Kaspersky  pe care NET-Conect Technologies vi le poate pune la dispozitie.

© Net-Conect.ro